nuffnang

Monday, 2 January 2012

Kisah dan Pengajaran

kwn yg brtny maaf tertangguh..sy cb gagahkan diri mnjwb smua soalan kalian..moga m'jd iktibar utk kita smua..wallahua'lam..

lokasi:PUSAT PERUBATAN ANNISA' KB.
arwah bertarung nyawa cb bersalin cr normal..
4x induce, jln msh xbuka. then doc vakum(mgkn kuat)..
kuasa Allah jua, bb lahir jam 6am, 23/12/11..
bb lemah kerna lemas..arwah tdk sedarkan diri..
some organ berhenti berfungsi..n heavy bleeding..
doc mtk refer to HRPZ(hosp KB)..
sampai HRPZ, doc wat rawatan n x-ray..
arwah n bb sama2 di rawat di ICU..
doc dapati, uri masih terlekat kt rahim n da b'laku jangkitan kuman..
doc terpaksa operet buang rahim n sebahagian usus yg t'jejas..
kuman terus merebak ke kidney n terus ke otak..
2 hari setengah arwah dlm koma dgn bantuan bejenis mesin..
lbh 20 bag darah tlh dimskkan..
...............doc kata tiada harapan lg..

24/12/11 jam 9mlm..sy smp di ICU(abg n eman tgu kt luar ICU)
kak ct smp nor syg..kelu n hny airmata yg xdpt ditahan..
brpaut pd teman2 yg ada pd ms itu yg smuanya turut sebak..
kelihatan mami n suami arwah yg zahirnya tabah..
sy gagahkn diri jua pergi rapat kpd arwah..
YA ALLAH..xdpt nk gmbrkn feel ms tu..ALLAH sj tahu..
dgn sebak ku bisikkkan kak ct syg nor..
then sy sudah xmampu utk b'kata2 lg slps itu..sebak teramat..
hny hati yg mampu b'bicara..
tiada lg nor yg riang, lucu, manja..hny sekujur jasad yg kaku..

arwah disayangi semua org yg mengenalinya..
namun..kasih ALLAH pd arwah melebihi segalanya..
akhirnya arwah pergi jua pd jam 12.45am, 25.12.2011..

nor..kau wanita mulia..moga SYURGA nan indah buatmu..amin...
ankmu Rayyan..akn turut mendoakanmu kelak..
yg pasti akan merindui kasih dan sayangmu seumur hdpnya..
wlu tiada sempat kau menatap dan mengucupnya..
nantikan suamimu, ibumu, dan anakmu di pintu SYURGA syg..

...ALFATIHAH
· · 27 December 2011 at 02:54 · 


Ni adalah aku copy dari wall facebook kawan aku berkaitan ngan kematian seorang kawan atas kawan ...meninggal semasa melahirkan anak sulung....

Sebenarnya aku banyak kali terbaca wall dia berkenaan mintak tolong semua sahabat doakan yang terbaik buat si arwah...tapi masa tu tak tahu kenapa arwah berada dalam keadaan kritikal.....


Sebenarnya banyak terbaca pasal arwah.......cuma takut kalau buat entry pasal arwah..ada plak orang claim..."baca kat blog aku..cakap kawan dia"...tolong lah..............menyampah.maklum lah arwah ni pegawai gomen..aku ni kan pelaksana gomen jer..macam kalau ade citer pasal pegawai ni aku tak de lah kot kawan yg keje sebagai pegawai gomen...konon la...................


Seoga roh arwah dicucuri rahmat dan insya Allah syurga buat orang yang meninggal kerana melahirkan anak..semoga suami arwah akan lenih tabah..........


Ade jugak sesetangah orang cakap...walau macam mane bagus sekalipun hospital swasta..tapi kalau berlaku kes macam ni..memang akan ditolak ke hospital kerajaan......walau apa pun....ajal maut sume Allah yang tentukan...itu hanya lah sebab dan musabab sahaja.....

Dan aku jugak dengar cerita dari kawan aku kat sini..yang mana adik dia satu ofis ngan arwah...sebenarnya doktor memang tahu baby arwah dalam keadaan songsang...tapi yakin yang arwah boleh melahhirkan baby secara normal...itu yang menyebabkan insiden berkenaan...apa pun hanya Allah yang Maha Mengetahui segalanya.......


Al-fatihah.....


LoVe........................

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak