nuffnang

Wednesday, 28 December 2011

Mr. Crab

Dua hari lepas Thaqif request nak makan ketam...mula-mula dia tengok citer masak-masak pasal ketam..pastu tetiba dia teringat masa dia dalam pantang sunat tu..alang dia (kak ipar aku) masak ketam..tapi sebab dia masih dalam pantang so..dia hanya mampu tengok je lah...

Semalam dia remind lagi ayah dia..yang dia rasa macam nak makan ketam...macam-macam lah ko ni yer..ngalahkan ummi yang ngandung ni...ummi pun x pernah ngidam nak makan ketam......


So arini ayah dia cakap..kalau rasa nak singgah pasar..tolong belikan la ketam..sian pulak budak tu....sekarang ni en. somi banyak keje luar..dan tiap-tiap hari ke selatan dan utara..tapi balik hari..so memang tiap-tiap hari balik lambat...kalau tak dia sendiri akan singgah pasar beli barang basah..aku ni jarang-jarang la beli barang basah ni...........

So arini ni ummi pun keluar la time rehat tadi...kebetulan nak pegi amik breastpump yang dah dihantar service minggu lepas..kat Mom'sLittleOne kat Seri Kembangan, sebenarnya ari Sabtu lepas lagi orang kat sana dah called..yang breastpump dah siap dan boleh collect...tapi tak sempat nak pegi..so arini rasa sempat kuar la pegi amik...alhamdullilah..cuma kene charge RM 40 ..dan pump tu masih boleh digunakan.....rasa macam berbaloi jugak lah..walau pun masa beli tu (empat tahun lepas) harga dia agak mahal berbanding sekarang...tapi masih ok dan boleh digunakan..kalau tahun depan nak guna..maknanya masuk tahun kelima....ok lah tu..berabis sikit untuk kebaikan si kecil tak rugi ape pun....yang penting anak sihat dan alhamdullilah..jarang sakit.

So balik dari Mom's Little One..singgah Pasar Borong dan beli ketam .....harga pun boleh tahan murah la..berbanding pasar malam...so malam ni ummi masak lemak cili padi ketam............


Suka sangat la Thaqif...dari balik sekolah dah cakap kat dia..ummi dah beli ketam...malam ni kita makan....seronok sakan lah dia.....

Bukan pandai sangat makan ketam...tapi mungkin sebab dia tengok orang makan time dia tak leh makan..tu yang seronok...Akil lagi lah jenis tak reti makan...penat nak kupaskan isi jer nak bagi kat dia....

Tapi seronok tengok anak-anak seronok...nasib baik en. somi rajin nak melayan dia orang makan....kalau ummi dia..surrender lah..penat nak cari isi jer nak bagi makan...........................


LoVe..................



No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak