nuffnang

Wednesday, 14 December 2011

Buah Kundang

Semalam balik keje singgah pasar tani @ pasar malam kat Presint 2 tu.....

Sebenarnya tak de lah nak cari barang sangat pon..nak cari daun sup jer..pastu nak tengok-tengok kot kalau ade makanan yang terliur..sudahnya tak yang nampak menyelerakan pon...

Last-last lalu kat gerai yang jual-jual barang kampung..ternampak lah buah kundang..yang hijau dan yang dah masak...apa lagi....rembat lah hampir sekilo..yang dah masak tu manis...yang hijau..masam yang amat..wah kecur air liur sambil tulis ni pun.......







Yang manis nya pulak yang ni...memang manis..berebut plak abang-abang baby tu nak makan..mula-mula tengok ummi dio makan yang hijau sume takut nak try...rasa sebijik yang kuning..dah sedap pulak..memang lah sebab manis....



Tapi ni gambar ihsan dari pak cik google......yang aku beli tu tak dan nak amik gambar......yang kuning sekejap jer abis..tinggal yang hijau tu jer..pastu beli pelam telur yang muda tu..x berapa masam lah pulak..nampak jer kecik..dah isi dah kuning..kuraang best sikit lah........


LoVe...........................

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak