nuffnang

Tuesday, 1 November 2011

November sudaa

Arini dah masuk dua puluh tujuh minggu aku pregnant...wah maknanya minggu depan dah masuk trimester ketiga......patut la si kecik ni makin kuat berjoget dan menari kat dalam sana........

Last week pegi jugak scan..berat dia dah cecah ~+- 1.00kg....patut ler perut ummi dia ni dah bergelombang time dia wat tarian ek......

Scan konon nyer nak tahu jantina...so dah tahu ler...tapi tak der lah confident 100%..sebab sume tu kuasa Allah...kalau boy lagi sekali pon..aku terima ngan redha...kalau girl..suka bleh beli baju macam-macam pesen...hehehehehe...yang penting semoga anak dan aku sihat dan segalanya berjalan ngan lancar nanti..insya Allah....

Bercakap pasal jantina ni...kalau diikutkan ..kami dua belah pihak (aku ngan en. somi) memang jenis yang lebih ramai anak lelaki dari pada anak pompuan..contohnye..sepupu kat teganu tu..anak dia sebelas..yang kesebelas baru pompuan...sepupu kat Pasir Mas..anak dia tujuh...yang ketujuh baru pompuan..kalau belah en. somi plak..pak cik kat S.alam..anak dia lima..anak kelima baru pompuan..mak long kat Kedah..anak dia sepuluh..yang kelapan baru pompuan.....so kami tak lah ralat kalau ditakdirkan baby ni nanti bukan girl..tapi boy.......

Apalah sangat nak dikalutkan bab jantina..dapat mengandung lagi pon dah kira rezeki...ade orang nak mengandung pon susah..ada yang lagi susah..umo sama ngan aku pon tak de jodoh lagi..(bagi yang nak kawen la) ..ade jugak yang tak nak kawen lagi..tapi ade gak kawan-kawan yang nak sangat kawen..tapi belum ade jodoh....

So kesimpulannya...bersyukur apa yang ada....lagi banyak bersyukur..lagi banyak rahmat dan nikmat Allah kurniakan...Aminnnnnnnnnnnnnnnn


LoVe...............

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak