nuffnang

Friday, 7 June 2013

Cranberry Cheese Bun....................

Ni bukan entry resepi atau pun cara memasak yer......


Hari Rabu lepas cuti....

Sesaje jer cuti..maklum lah rasa dah penat sangat..minguu Wesak tu balik kg Pahang...pastu minggu lepas ade kelas....kalau ade kelas ni bukan ape..ade jer last minute punyer assignment yang kene buat..so dari Jumaat sampai la Sabtu malam memang sibuk nak bg settle la...tambah plak nak kene masak ler...jaga ana. (en. somi tolong)...tapi kekadang si bam bam ni...time kita sibuk nak uat keje...time tu la dia nak merengek nak bermanja manja....tu nama nyer dugaannnn

So amik la cuti sehari...
sekarang kan tengah cuti sekolah...tanya la budak budak dua orang tu..nak g jalan mane mane ker?
Dia orang cakap tak tahu...erm..dah tengah hari baru lah kuar umah....
mula mula tak tahu nak pegi mane..tetiba ade orang order Shaklee...erm..senang citer bawak budak budak g jalan kat Subang lah...

So berpandukan GPS...meredah la ke Subang..Empire Subang...dah hujan plak...
Nasib baik jumpe...senang jer sebenarnya ...tapi sebab tak tahu...nak balik senang jer lah...

Dalam Empire ni biasalah..macam mane mane shopping complex..cuma tempat ni nampak exclusive la....masuk ke kedai roti..The Loaf...pastu amik lah 2.3 jenis roti..budak budak ni dah makan kat umah..tanya nak makan ape tak tahu jer manjang jawapan..(jimat duit kalau asyik macam ni)...
Amik  la satu bun ni...maklum la jakun..first time makan ni...


Cranberry Cheese Bun





Sedap sangat bagi orang yang gile cheese macam aku ni....kat luar dia lembut jer...dalam dia cream cheese yang sangat la berlemak dan berkrim..sesuai untuk menambahkan kegemukan...huahauuahuaha


So gugel lah nak cari resepi..macam lah buat kan....macam senang jer...weekend ni hajat di hati nak buat la...sebab budak budak tu pun suka makan...

kat kedai roti lain tak tahu plak..tak de atau pun aku yang tak perasan.....






LuV.......................................

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak