nuffnang

Tuesday, 17 July 2012

Injection Lima Bulan

Malam tadi kami sekeluarga bawak baby Yusuf untuk injection yang lima bulan....
sebenarnya Yusuf dah masuk lima bulan dua minggu lepas...tapi sebab ummi dia sangat sibuk (konon) ngan exam..tambah plak dia demam sume...so setelah tengok keadaan dia yang dah sihat walafiat semalam...kami pun bawak g klinik untuk injection.............


Plus..semalam ayahnya yang selsema..so pegi klinik 2 in 1 lahhhh

Doktor tanya-tanya sume...dah boleh buat ape perkembangan...dan dah makan ape...doktor cakap kalau dia nampak lapar sangat...dah boleh start ngan bagi dia puree buah....buah yang tak manis sangat la...atau pun nestum yang cair..tapi kami tak bagi pun lagi..sebab dia memang nampak kenyang..walau pun menyusu kejap....

Pastu timbang..maybe sebab minggu lepas dia demam...tak ler naik mencanak sangat....
7.81kg berat dia.......alhamdullilah...berkat minum susu ummi.............

Pastu  inject..doktor cakap sebab dia dah boleh menerap...letak menerap pastu doktor inject kat peha kanan.....

Ooooppsssssssssss...mata membulat jer...tak nangis pun...yeye..anak ummi ni hero...tak sakit kan......bravoooo

Doktor cakap inject enam bulan pulak..lagi dua minggu lah nampaknyer..sebab dah bawak lambat...pastu setahun plak.....

Balik terus tido...........


Pagi tadi angkat dari katil turun bawah pun tak bangun..angkat naik kereta pun tak bangun..angkat bagi kat taska pun tak bangun ....(ummi confius jap...kene inject ubat tido ke ape anak aku nih)....

Alhamdullilah tak demam....harap-harap amik petang ni Yusuf akan ceria macam biasa....................



LoVe........................

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak