nuffnang

Thursday, 24 November 2011

Check Up

Semalam check up..rutin macam biasa..alhamdullilah..hb dah ok....masa check up awal bulan Oktober..hb turun sket dan nurse kat Klinik Desa tu suggest amik Iberet Folic Acid..alhamdullilah..terus naik balik.....stock Iberet Folic Acid ni dah abis..minggu lepas g klinik panel en. somi cakap kat doktor tu yang nurse suggest  amik folic acid tu..malangnya kat klinik dia tak de yang suggested tu..so dia pon suggest yang lain pulak..doktor tu cakap..kalau Iberet tu range dia superior..kalau yang ni nama dia Eurofer Folic Acid..rendah sikit jer dari Iberet Folic Acid..tak pe lah...try lah dulu..alhamdullilah dah try seminggu dan checked semalam hb masih ok....

Kali ni dah start 2 minggu sekali check up..semalam nurse checked jantung baby sume..dia cakap ok..normal..urine pon ok..alhamdullilah kali ni tak banyak masalah..kalau mengandungkan Akil dulu time macam ni..dengan kencing kotor atau istilah lain yang lebih sopan..ade protein dalam urine..pastu vagina pon jadi gatal dan terpaksa amik sampel kat tuuutttttt..............malu giler!!!!!

Start arini dah kene kira gerak baby...sebenarnya dari last check up dah kena kira..tapi nurse yang checked tu tak bagi pon carta pergerakan baby tu...semalam nurse yang lain tu dia tanya lah..dah kira ke belum..so aku jawab...kira jugak..tapi main agak-agak lah sebab nya nurse tak bagi pon carta@jadual tu....gelak nurse tu kat aku...pastu dia pon terangkan...bla....bla...pasal pergerakan baby...........

Then nurse cakap...dah boleh buat preparation untuk baby..baju..kelengkapan dan semua yang patut.....weekend ni nak selongkar balik baju-baju baby lah..ade dalam kotak aku simpan...tapi tak berkesempatan lagi nak bukak...pastu next week boleh la kot nak beli sikit-sikit..memandangkan orang baru kenalah jugak beli baju baru tiga empat pasang...dah confirm jantina bila kelaur nanti baru boleh beli baju lagi..........


Ummi harap adik baby akan terus berpusing dan pusing sebelum dua belas jam kiraan tu yer.......buat lah sommersout pon..ummi suke........ummi rasa adik baby ni suka bunyi key board kot..bila bunyi key board..makin ligat berpusing dan menari.......


LoVe...........................

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak