nuffnang

Tuesday, 28 June 2011

Perjalanan

Perjalanan mengandung kali ni agak berbeza......may be sebabnya umur pon dah meningkat...jarak antara anak kedua dan yang akan datang ni agak jauh berbanding yang sulung dan kedua...kalau tahun depan..insya Allah Muhammad Akil HAziq dah masuk lima tahun...so dia ngan adik dia (insya Allah)..lima tahun ler....masa memula mengandung...(masa ni tak tahu lagi..)..asyik demam jer belah petang...petang jer mesti badan panas..yang heran tu pegi klinik doktor cek x demam.....apo kono pon den x tau..tu yang heran tu...minggu lepas tu mula la jadi penat dan letih jer sepanjang hari...tangah hari kalau keluar kene panas mesti balik keje x larat nak bangun,....sebenar nya aku happy jugak masa demam+tak larat ni...sebab dah syak mengandung...cuma en. somi lah tak nak excited...kata nya dah lama tunggu...so tak nak ler over excited...paham ler..sebab dia memang suka kalau aku mengandung...masa sakit tahun kepas..bukan sakit ape pon..mengalami batuk yang teruk...batuk sampai muntah-muntah..terkencing bagai...pernah cek gak ...tapi aku confident je x ngandung..sebab masa tu masih lagi makan makjun tu....walau pun x percaya 100% kat makjun tu..tapi boleh tahan ler.........

Sekarang...alhamdullilah dah sihat sikit badan..tak de lah balik keje asyik nak tido jer...kepala pon dah x pening time balik keje...cuma satu jer yang x kurang lagi...mengantuk 24 jam...heran betul..2 kali ngandung sebelum ni x de pulak asyik ngantuk jer...kali ni ngantuk yang amat..................asyik rasa nak tido jer...tapi jangan diikut sangat..kalau ikut nak tido jer..sapa nak layan anak-anak ...bukan la en. somi x bely layan...cume kesian kat anak-anak...lagi pon dia orang sangat rapat ngan ummi dia............... citer dalam te

Tengah hari tadi en. somi tepon kat tempat keje...dia cakap abang Thaqif sedey g sekolah ..sebab dia lambai kat ummi dia..ummi dia x balas...sorry la yer abang Thaqif..ummi x perasan la pagi tadi.....en. somi kata muka dia sebek jer masuk sekolah...ummi yang dengar en. somi citer pon terus menitis airmata diam-diam...suara kene kontrol ler..kalau tak en.somi marah nangis time ngandung...dia cakap nanti baby kuat nangis...arap-arap baby x ikut la perangai ummi yang cepat menangis ni yer....................

Mengandung kali ni yang best nya..abang-abang bay sume excited..tiap-tiap malam layan dia orang buat keje sekolah+tgk tv..mesti sume nak dengar adik baby buat ape kat dalam perut ummi..termasuk la en. somi yang x sabar nak tunggu baby tendang......abang-abang baby lagi la.....akil pernah cakap "ummi, baby ni asyik tido jer...bila akil nak dengar baby ni gerak"...sabar le akil...sebab ummi dah gemuk..tu yang nampak perut ummi macam besar..pada hal baru jer beberapa minggu ....sebab perut ummi dah boncit masa ummi x ngandung pon.....hehhehehehehehehhehe


LoVe........................

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak