nuffnang

Saturday, 14 May 2011

Balik Kg

Semalam balik kampung...jumaat malam kami bertolak dari umah....singgah umah kakak ipar..makan-makan...mak mertua singgah nak ke Kedah..so makan-makan kat umah kakak ipar......dalam 8.30 baru kami bertolak......and the journey begins..........

Dari Puchong masuk KESAS....x jem sangat...masuk ke jalan nak hala ke Gombak...jalan sesak..sampai lah ke area Ulik  Mayang baru lah ok...rupanya ade kereta kemalangan...patut lah jalan sesak....

Pastu semua nya berjalan lancar....kami dah makan kenyang-kenyang...so x berenti lah makan.....berenti sekejap isi minyak pastu jalan jer sampai lah ke Gua Musang....isi minyak sekali lagi..pastu anak aku yang sulung mintak nasi..lapar..tu lah time orang sume dok mengenyangkan perut...dia sibuk dok main.........dah lah dalam kete bukan main aktif lagi dua-dua orang tu..................

Jadi kami pon berenti  makan kat kedai kat Gua Musang...order nasi kosong..untuk sorang, sup campur + telur dadar dan air suam untuk 5 orang (bukan air kosong suam...air manis yang suam)....air je untuk 5 orang...nasi untuk yang sulung tu jer..sebab orang lain masih kenyang.....abis rupanya dia makan...nampaknya dia betul-betul lapar...............abis dia makan sorang nasi yang standard untuk sorang......................

Lepas tu tukar driver...adik aku plak yang drive.......sampai kat kg dlm kul 4.30 camtu.............si Thaqif ni sampai je umah...terus tgk mainan yang pak sedara dia belikan untuk dia...xnak tido....erm...suka hati lah...aku ni dah ngantuk tahap dewa......so titooooooooooooooooooooooooooo....


LOVE..............

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak