nuffnang

Tuesday, 18 December 2012

Musim Cuti Sekolah

Dah dekat sebulan musim cuti sekolah ni kan...cuti sekolah ni sepatutnya ibu bapa luangkan masa untuk bawak anak-anak berjalan jalan makan angin ker.....melancng manae mane ker kan....

Tapi bagi aku..bulan dua belas ni paling la tak leh nak layan anak-anak...huhuhuhuhuhuhu...sian anak-anak ummi kan...bukan tak nak layan..tapi sejak Kementerian Pengajian Tinggi menukar jadual semester bagi pengajian Ijazah..bulan dua  belas memang sangat sibuk ngan kelas ganti..eseinmen la...macam-macam hal..kalau last minute.......

Anak-anak pun melepak je lah kat taska...boring kan...sian dia orang..tapi nak buat macam mane...nasib baik en.somi ade cuti banyak..kadang ia cuti..bawak anak-anak jalan jalan sini sini jer lah...tapi nak mengurangkan rasa boring dia orang dok kat taska....kalau kecik macam bam bam tak kisah la kan...yang dia tau..makan..tidur..nenen...nangis....main.....tu jer lah...si abang abang bam bam la yang kesian..kadang kalau ayah dia pegi main badminton bawak lah si hero berdua tu...nak bagi dia orang rasa seronok sket....

Cuti sekolah kali ni....Muhammad akil Haziq plak yang bersunat....kali ni ummi dia tak dapat nak join merasa ketakutan yang dia alami...sebabnya...dia bersunat kat Kuantan..umah abang ipar...
Al-kisahnyer....masa nak booking bersunat kat klinik kat sini..en.somi tak sure dia punyer cuti lulus ke tak..ummi dia opkos la cuti simpan untuk exam ngan perkara-perkara yang penting seperti..kalau bam bam tak sihat ker...itu jer la.....so ayahnya dah mohon cuti..cuti kepit masa deepavali dan cuti awal muharram kot....sekali bila cuti dah lulus..klinik pulak penuh...yang ade hari Khamis atau Rabu malam...tak sempat la kalau cuti dari Isnin...cari alternatif lain...en. somi call abang dia kat Kuantan..kebetulan anak abang dia pun nak  sunat jugak..tapi bukan tarikh yang sama.....cuma anak sedara tu umurnyer enam tahun..tapi sangat penakut bila tengok darah.....


Lepas sunat balik berpantang..cewahh..pantang la konon...kat umah Tok dan Tok Wan dia....

Lepas tu balik sini ari Rabu...

Citer lanjut kisah khatan anak kedua punyer entry la...malas nak tulis panjang-panjang kat sini...................



Luv......................

No comments:

Post a Comment

pendapat pembaca yang bijak